Annons

Nymålat kring uteplatsen

Ett mindre måleriprojekt har det donats med här hemma i senaste veckan och vi fick möjligheten att prova Jotun´s helt nya utomhusfärg Demidekk Brilliant White.

Daniella Witte_Plank_uteplats bank 2

Vi har en uteplats i kvällssol på baksidan av vårt lilla pool/gästhus. För att skapa en mer ombonad känsla satt vi upp ett plank i vinkel där vi också skapade en platsbyggd bänk för gott om utrymme för häng med familjen. Det är detta vi nu målat i en vit/ljusgrå ton som följer resten av våra exteriöra färger. Vill man ha ett varmare uttryck ska man välja en vit med en gyllene brytning.

Annons

Daniella Witte_Plank_uteplats

Annons

Daniella Witte_Plank_uteplats detalj

Till den ljusgrå nyansen av Brilliant White, har jag inrett uteplatsen ton i ton, med en och annan svart kontrast. Naturtonerna är väldigt fina där man inreder ute eftersom de lätt smälter in med omgivningens färger.

Plank_uteplats bank

Foto | Daniella Witte

Vårt plank kommer vara extremt utsatt för blåst och regn. Därför blev vi rekommenderade att måla tre gånger för bästa hållbarhet. Vi har målat med Demidekk tidigare och vet att färgen har längsta möjliga hållbarhet. Den nya Brilliant White , som endast finns i ljusa vittoner, sägs vara ännu bättre och extremt smutsavvisande. Det ska bli spännande att se hur planket ser ut efter hösten och vinterns rusk.

Nu ska vi njuta här ute av de sista dagarna i sensommarens värmande vindar.

Annons

Kram D

 

Ps. Missa inte Pella Hedebys underbara blogg och hennes senaste inlägg om Jotun´s inomhuskulörer 2017 Ds.

 

Dela på:
Laddar